Arso opozarja: popoldan in zvečer nevihte in krajevna neurja

Popoldne in zvečer bo ob prehodu hladne fronte nastalo nekaj močnejših neviht in krajevnih neurij.
Oglej si celoten članek

Že dopoldan so se v severni Italiji in Avstriji začele pojavljati padavine, deloma nevihte. Sredi dneva so zajele severozahodni del Slovenije in se pomikajo proti osrednji Sloveniji.

Agencija za okolje poroča, da bodo padavine in nevihte do večera zajele vso Slovenijo. "Možna so krajevna neurja," pišejo pri Arsu. "Jutri bo hladneje in dokaj sončno, a vetrovno."

Vreme Radarska slika padavin

Huda ura To so območja, kjer so možne močne nevihte in neurja

Zapihal bo okrepljen veter severnih smeri, na Primorskem zvečer burja. Ohladilo se bo.

Ponoči bodo padavine ponehale, do jutra se bo delno zjasnilo, ponekod po kotlinah bo nastala kratkotrajna megla. "Na Primorskem bo pihala burja," napovedujejo pri Arsu. "Jutranje temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem okoli 16 stopinj Celzija."

Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, drugod pa delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 24, na Goriškem in ob morju okoli 26 stopinj Celzija.

OPOZORILO

Danes popoldne in zvečer bo ob prehodu hladne fronte nastalo nekaj močnejših neviht in krajevnih neurij.

V ponedeljek in torek bo večinoma sončno, a razmeroma sveže. Veter bo počasi slabel.

"Območje visokega zračnega tlaka nad južno Evropo slabi," razlagajo pri Arsu. "Hladna fronta je dosegla Alpe in bo v drugi polovici dneva prešla tudi Slovenijo. Za njo bo k nam od severovzhoda pritekal občutno hladnejši zrak."

Od 15. do 20. julija

Nad Evropo bodo prevladovali severozahodni višinski vetrovi, pri nas pa bo v spodnjih plasteh ozračja pihal severovzhodni veter. Občasno bodo na vreme v naših krajih vplivale višinske doline hladnega in vlažnega zraka.

Pričakujemo dokaj sončno vreme. Popoldne bo zlasti v hribih povečana verjetnost za nevihte, sicer pa bo verjetnost za padavine precej majhna. Temperature bodo večinoma med 25 in 30 stopinj Celzija.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:05 11. Julij 2020.

    - Pozdravljeni, ali je to meteorološka postaja? - Ja! - Tukaj pa gasilci črpajo vašo pretežno oblačnost iz moje kleti!!!!!!

  • MS
    17:31 11. Julij 2020.

    Drecos, sodeč po tvojem Nicku in seveda po komentarju imaš vseskozi polne hlače! Si pomislil na kako pleničko?

  • 17:19 11. Julij 2020.

    vse skup nič do zdaj samo strasenje

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.