Slovenija
68823 ogledov

To so območja, kjer so možne močne nevihte in neurja

Neurje na Kočevskem Bralec
V popoldanskih urah lahko pričakujemo burno nevihtno dogajanje.

Po sprva še povečini sončnem dopoldnevu se bodo zgodaj popoldne na severu države pojavila prve plohe in nevihte. Do večera bodo padavine in nevihte zajele vso Slovenijo. Ponoči bodo padavine ponehale, do jutra se bo delno zjasnilo, napoveduje agencija za okolje. Izdali so tudi opozorilo in za celotno državo razglasili oranžni alarm, saj bo ob prehodu hladne fronte nastalo nekaj močnejših neviht in krajevnih neurij. 

oranžni alarm | Avtor: Meteo.si Meteo.si

Vremenski portal neurje.si v svoji prognozi neviht piše, da so popoldne možne močne nevihte in krajevna neurja s silovitimi nalivi, močnim nevihtnim pišem in točo. Toča je lahko v primeru dovolj razvite nevihtne celice lokalno tudi debelejša. Možen je tudi nastanek superceličnih neviht. Velika verjetnost za nastanek močnejših neviht je na območju Dolenjske, Krškega, Ljubljane z okolico, Trbovelj, Celja. "Najmanj nevihtnega dogajanja gre pričakovati na severovzhodu Slovenije, kjer bo že čez dan ob prihodu fronte zapihal severni do severovzhodni veter in preprečil razvoj močnih neviht, kljub temu pa so tudi tam ob prihodu hladne fronte možne nevihte z nalivi in močnejšimi sunki severnega vetra," dodajajo. 

Nevihtni sistem bo zvečer zajel tudi Primorsko in hrvaško Istro. Predvsem v hrvaški Istri bi lahko lokalno nastala krajevna neurja z nalivi in močnejšimi sunki vetra. Možnost nastanka močnih neviht in krajevnih neurij s točo je popoldne možna tudi nad Benečijo in Furlanijo. 

Nedelja bo vremensko bolj mirna. Na Primorskem bo pretežno jasno, drugje pa delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 stopinj, na Goriškem in ob morju okoli 26 stopinj Celzija. 

V ponedeljek in torek bo večinoma sončno, a razmeroma sveže. Veter bo počasi slabel. Podobno bo tudi v prihodnjih dneh, le v noči na četrtek bo prehodno lahko deževalo. Popoldanske temperature povečini ne bodo presegale 25 stopinj Celzija. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.