Nezavesten voznik ostal ukleščen

Foto: bralka Nesreča na primorski AC Foto: bralka Nesreča na primorski AC Foto: bralka Nesreča na primorski AC
Nekaj minut po polnoči sta na primorski avtocesti trčila tovorno in kombinirano vozilo. Nastala večkilometrska kolona.
Oglej si celoten članek

Po nesreči na avtocesti (AC) med Postojno in Ljubljano na viaduktu Verd je voznik kombiniranega vozila ostal ukleščen v vozilu, bil je nezavesten, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Posredovali so gasilci, ki so osebo izrezali iz vozila. Po avtocesti se je razsul tovor s prevrnjenega tovornega vozila. Avtocesto so počistili delavci Darsa. Kot nam je ponoči sporočila bralka, je bila avtocesta nekaj časa neprevozna, po njenih besedah so vozniki čakali v pet- do desetkilometrski koloni.  

Večkrat trčil v zaščitno ograjo

Po podatkih policije je nesrečo povzročil voznik tovornjaka, 32-letni Madžar. "Pri viaduktu Verd, kjer vozišče avtoceste poteka po klancu navzdol v levi ovinek pa je  domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom, katero je pričelo zanašati po vozišču. Pri tem je večkrat trčil v kovinsko odbojno ograjo in nato še  v tovorno vozilo znamke Peugeot Boxer, ki ga je vozil 44-letnik iz okolice Celja," so sporočili PU Ljubljana.

V nesreči  se je poleg hudo poškodovanega 44-letnika, lažje poškodoval tudi 46-letni sopotnik voznika tovornjaka. V nesreči je nastalo za okoli 40.000 evrov materialne škode.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.