Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Nezavesten voznik ostal ukleščen

Nesreča na primorski AC
1/3
bralka
Nekaj minut po polnoči sta na primorski avtocesti trčila tovorno in kombinirano vozilo. Nastala večkilometrska kolona.

Po nesreči na avtocesti (AC) med Postojno in Ljubljano na viaduktu Verd je voznik kombiniranega vozila ostal ukleščen v vozilu, bil je nezavesten, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Posredovali so gasilci, ki so osebo izrezali iz vozila. Po avtocesti se je razsul tovor s prevrnjenega tovornega vozila. Avtocesto so počistili delavci Darsa. Kot nam je ponoči sporočila bralka, je bila avtocesta nekaj časa neprevozna, po njenih besedah so vozniki čakali v pet- do desetkilometrski koloni.  

Večkrat trčil v zaščitno ograjo

Po podatkih policije je nesrečo povzročil voznik tovornjaka, 32-letni Madžar. "Pri viaduktu Verd, kjer vozišče avtoceste poteka po klancu navzdol v levi ovinek pa je  domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom, katero je pričelo zanašati po vozišču. Pri tem je večkrat trčil v kovinsko odbojno ograjo in nato še  v tovorno vozilo znamke Peugeot Boxer, ki ga je vozil 44-letnik iz okolice Celja," so sporočili PU Ljubljana.

V nesreči  se je poleg hudo poškodovanega 44-letnika, lažje poškodoval tudi 46-letni sopotnik voznika tovornjaka. V nesreči je nastalo za okoli 40.000 evrov materialne škode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.