Neznanci ukradli celotno toplarno

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock)
V okolici Novega Sada so neznanci, verjeli ali ne – ukradli celotno toplarno.
Oglej si celoten članek

Še do pred nekaj dnevi je bila na vrhu seznama najneverjetnejših kraj v Srbiji kraja dveh kilometrov železniške proge nedaleč od Šabca. Po novem pa se je na vrh tega seznama povzpela kraja celotne toplarne v naselju Mišeluk pri Novem Sadu.

Več milijonov evrov vrednega objekta, ki se je raztezal na površini dobrih 300 kvadratnih metrov in je v višino meril okoli šest metrov, preprosto ni več, niti pristojni v Novosadski toplarni niti novosadska policija pa nimajo pojma, kam bi lahko izginil. V Novosadski toplarni so vložili kazensko ovadbo proti neznanemu storilcu, sumijo pa, da za krajo stojijo Romi.

"Cigani si ne bi upali"

Jutarnji list navaja besede neimenovanega človeka, ki živi v bližini prizorišča kraje in v to ne verjame: "Le kakšni Cigani. Oni si tega ne bi upali. Prijatelj mi je dejal, da so se tu nekega dne preprosto pojavili delavci z bagri, tovornjaki in drugimi stroji ter rekli, da so jih poslali iz toplarne, da to demontirajo, saj naj bi bile naprave prodane v Bački Jarak. Delali so dva meseca in to je to."

Miroslav Bunčić, ki v zadnjih dneh znova straži prostor, na katerem bi morala stati toplarna, od katere so sicer ostali le še temelji, je povedal: "Mi smo to nazadnje varovali pred osmimi meseci, potem pa so nam rekli, da varovanje ni več potrebno. Zdaj pa imajo. Dokler smo bili tu mi, je bila tudi toplarna."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.