Neznanec ubil sodnico in zaposlenega

Foto: Žurnal24 To je bil prvi umor sodnika na sodišču v Belgiji. (Foto: Reuters)
Neznanec je na bruseljskem sodišču ubil sodnico in sodnega slugo.
Oglej si celoten članek

Na glavnem bruseljskem sodišču je prišlo do streljanja, v katerem sta umrla dva človeka. Policija je sporočila, da okoliščine streljanja za zdaj niso znane. Tamkajšnja televizija VRT je poročala, da naj bi neki moški divje streljal naokoli, nato pa pobegnil.

Morilec je po besedah belgijskega ministra za pravosodje Stefaana De Clercka začel streljati med sodno razpravo. S kraja dogodka je pobegnil, sedaj pa ga išče policija.

Na omenjenem sodišču sicer večinoma potekajo postopki, povezani z manjšimi prestopki. Umorjena sodnica se je med drugim ukvarjala z zakonskimi in najemniškimi spori, pa tudi s posvojitvami in napotitvami posameznikov na psihiatrično zdravljenje. Sodnica naj bi bila tik pred upokojitvijo. "To, da je bila na sodišču ubita sodnica, se je pri nas zgodilo prvič. Varnostni ukrepi so odpovedali," je dejal minister De Clerck.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.