Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Neznanec ubil sodnico in zaposlenega

To je bil prvi umor sodnika na sodišču v Belgiji. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Neznanec je na bruseljskem sodišču ubil sodnico in sodnega slugo.

Na glavnem bruseljskem sodišču je prišlo do streljanja, v katerem sta umrla dva človeka. Policija je sporočila, da okoliščine streljanja za zdaj niso znane. Tamkajšnja televizija VRT je poročala, da naj bi neki moški divje streljal naokoli, nato pa pobegnil.

Morilec je po besedah belgijskega ministra za pravosodje Stefaana De Clercka začel streljati med sodno razpravo. S kraja dogodka je pobegnil, sedaj pa ga išče policija.

Na omenjenem sodišču sicer večinoma potekajo postopki, povezani z manjšimi prestopki. Umorjena sodnica se je med drugim ukvarjala z zakonskimi in najemniškimi spori, pa tudi s posvojitvami in napotitvami posameznikov na psihiatrično zdravljenje. Sodnica naj bi bila tik pred upokojitvijo. "To, da je bila na sodišču ubita sodnica, se je pri nas zgodilo prvič. Varnostni ukrepi so odpovedali," je dejal minister De Clerck.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.