Nežo odpeljali v Padovo

Foto: Z. A.
Foto: Z. A.
Starši naj bi dveletno Nežo, ki je bila v UKC Ljubljana v paliativni oskrbi, v Italijo odpeljali na lastno odgovornost.
Oglej si celoten članek

Starši Neže Arnolj so potrdili, da so skupaj z dveletno hčerko v bolnišnici v Padovi. Starši so se za to odločili po tem, ko je Nežo zavrnila Great Ormond Street Hospital v Londonu.

Dobila zdravila

"Neža se že zdravi," je mama Zala sporočila za Žurnal24. Radio Ognjišče medtem poroča,  Neži v Padovi že pregledali srce in uvedli zdravila. Potrdili naj bi, da je bilo narejene že veliko škode, ker toliko časa ni prejemala zdravil.

Nežo so starši v Padovo pripeljali na urgenco brez vnaprejšnjega dogovora z bolnišnico, na poti (prevoz so organizirali prek zasebne reševalne službe) jih je spremljal sobni zdravnik, ki je napisal tudi zdravniško mnenje, poroča Domovina.je.

Med potjo so o dogajanju obvestili slovensko veleposlaništvo v Rimu ter slovenski konzulat v Trstu.

V Italijo odšli na lastne stroške

Iz UKC Ljubljana so medtem sporočili, da je mati deklice Neže Arnolj, hospitalizirane v UKC Ljubljana, včeraj preko elektronske pošte obvestila UKC Ljubljana, da bo hčerko Nežo Arnolj še istega dne odpeljala v bolnišnico v Padovo (Italija) na lastno odgovornost in na lastne stroške. Deklico je spremljala medicinska ekipa UKC Ljubljana.

V Ljubljani je niso več zdravili

Dveletnica je bila v UKC Ljubljana sprejeta avgusta zaradi popuščanja srca, ki je bilo tako kritično, da so jo, kot navajajo, morali povezati z zunajtelesnim krvnim obtokom, med tovrstnim zdravljenjem pa je Neža doživela hudo možgansko kap zaradi katere ni bila več kandidatka za transplantacijo srca. 

Od konca septembra je bila deklica v ljubljanskem UKC v paliativni oskrbi, starši, ki so zaznali, da se deklica vse bolj odziva pa so zaradi nezaupanja v slovenske zdravnike, iskali možnost, da bi deklico pregledali in nadaljevali zdravljenje v tujini.

sergeja.hadner@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 22:52 20. November 2016.

    Očitno je tudi ti nisi. Sicer ne bi kvasil/-a takšnih neumnosti.

  • 22:50 20. November 2016.

    A za na odpad? Ulalala, to pa zagotovo strokovnjakinja komentira.

  • 22:18 19. November 2016.

    Gotovo nimate otrok in upam, da tudi hišnih ljubljenčkov ne.....za otroka narediš vse!!!!!!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.