Slovenija
102 ogledov

Nežo odpeljali v Padovo

Neža Arnolj Z. A.
Starši naj bi dveletno Nežo, ki je bila v UKC Ljubljana v paliativni oskrbi, v Italijo odpeljali na lastno odgovornost.

Starši Neže Arnolj so potrdili, da so skupaj z dveletno hčerko v bolnišnici v Padovi. Starši so se za to odločili po tem, ko je Nežo zavrnila Great Ormond Street Hospital v Londonu.

Dobila zdravila

"Neža se že zdravi," je mama Zala sporočila za Žurnal24. Radio Ognjišče medtem poroča,  Neži v Padovi že pregledali srce in uvedli zdravila. Potrdili naj bi, da je bilo narejene že veliko škode, ker toliko časa ni prejemala zdravil.

Nežo so starši v Padovo pripeljali na urgenco brez vnaprejšnjega dogovora z bolnišnico, na poti (prevoz so organizirali prek zasebne reševalne službe) jih je spremljal sobni zdravnik, ki je napisal tudi zdravniško mnenje, poroča Domovina.je.

Med potjo so o dogajanju obvestili slovensko veleposlaništvo v Rimu ter slovenski konzulat v Trstu.

V Italijo odšli na lastne stroške

Iz UKC Ljubljana so medtem sporočili, da je mati deklice Neže Arnolj, hospitalizirane v UKC Ljubljana, včeraj preko elektronske pošte obvestila UKC Ljubljana, da bo hčerko Nežo Arnolj še istega dne odpeljala v bolnišnico v Padovo (Italija) na lastno odgovornost in na lastne stroške. Deklico je spremljala medicinska ekipa UKC Ljubljana.

V Ljubljani je niso več zdravili

Dveletnica je bila v UKC Ljubljana sprejeta avgusta zaradi popuščanja srca, ki je bilo tako kritično, da so jo, kot navajajo, morali povezati z zunajtelesnim krvnim obtokom, med tovrstnim zdravljenjem pa je Neža doživela hudo možgansko kap zaradi katere ni bila več kandidatka za transplantacijo srca. 

Od konca septembra je bila deklica v ljubljanskem UKC v paliativni oskrbi, starši, ki so zaznali, da se deklica vse bolj odziva pa so zaradi nezaupanja v slovenske zdravnike, iskali možnost, da bi deklico pregledali in nadaljevali zdravljenje v tujini.

sergeja.hadner@zurnal24.si

Komentarjev 22
  • Erik Krivec 22:52 20.november 2016.

    Očitno je tudi ti nisi. Sicer ne bi kvasil/-a takšnih neumnosti.

  • Erik Krivec 22:50 20.november 2016.

    A za na odpad? Ulalala, to pa zagotovo strokovnjakinja komentira.

  • smejka 22:18 19.november 2016.

    Gotovo nimate otrok in upam, da tudi hišnih ljubljenčkov ne.....za otroka narediš vse!!!!!!!!!