Ni celovitega reševanja problematike

Foto: Žurnal24 Romsko naselje Žabjak bo urejala občina, pri tem pa naj bi ji pomagala država. (
Legalizacija Žabjaka. Civilna iniciativa meni, da je novomeška občina kapitulirala pred državo.
Oglej si celoten članek

"Zame je to kapitulacija občine, kajti morala bi biti odločna do države," se je na odločitev novomeškega občinskega sveta, da bo prostorsko urejanje romskega naselja Žabjak po zaključenih državnih postopkih prevzela občina, odzval Silvo Mesojedec, predsednik civilne iniciative za reševanje romske problematike. "Ni slišati zahteve po celovitem programu, ki bi reševal romsko problematiko. Znova je govora le o reševanju prostorskih zadev," je izpostavil in dodal, da pri odločitvi niso bili upoštevani krajani, saj se z njimi nihče ni pogovoril.

Pričakovan odziv
"Pričakujemo, da se bo civilna iniciativa odzvala kot vedno do zdaj. Vemo, da konkretnih rešitev ne podajajo, vse prelagajo na občino oziroma državo," je dejala romska svetnica Dušica Balažek. Župan Alojzij Muhič pa je Mesojedčev odziv označil za preuranjen. "Civilna iniciativa in krajani bodo pravočasno obveščeni o vsakem ukrepu. Ko bomo imeli na razpolago dokumente, bomo pristopili k javni razgrnitvi ureditve teh prostorov," je pojasnil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.