Slovenija
16 ogledov

Ni celovitega reševanja problematike

Romsko naselje Žabjak bo urejala občina, pri tem pa naj bi ji pomagala država. ( Žurnal24 main
Legalizacija Žabjaka. Civilna iniciativa meni, da je novomeška občina kapitulirala pred državo.

"Zame je to kapitulacija občine, kajti morala bi biti odločna do države," se je na odločitev novomeškega občinskega sveta, da bo prostorsko urejanje romskega naselja Žabjak po zaključenih državnih postopkih prevzela občina, odzval Silvo Mesojedec, predsednik civilne iniciative za reševanje romske problematike. "Ni slišati zahteve po celovitem programu, ki bi reševal romsko problematiko. Znova je govora le o reševanju prostorskih zadev," je izpostavil in dodal, da pri odločitvi niso bili upoštevani krajani, saj se z njimi nihče ni pogovoril.

Pričakovan odziv
"Pričakujemo, da se bo civilna iniciativa odzvala kot vedno do zdaj. Vemo, da konkretnih rešitev ne podajajo, vse prelagajo na občino oziroma državo," je dejala romska svetnica Dušica Balažek. Župan Alojzij Muhič pa je Mesojedčev odziv označil za preuranjen. "Civilna iniciativa in krajani bodo pravočasno obveščeni o vsakem ukrepu. Ko bomo imeli na razpolago dokumente, bomo pristopili k javni razgrnitvi ureditve teh prostorov," je pojasnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.