Ni dokazov za obsodbo

Foto: Nada Černič Cvetanovski
Foto: Nada Černič Cvetanovski
Policista. V zameno za 300 evrov naj bi uredila, da prekrškarja na cesti ne bi več ustavljali.
Oglej si celoten članek

Kronska priča Jožef Ban se je izkazal za neverodostojno pričo, sodnica pa je zaradi pomanjkanja dokazov bivša krška prometna policista Gorazda Kostevca in Jerneja Žvara oprostila. Državna tožilka je za oba predlagala enoletno pogojno zaporno kazen s preizkusno dobo treh let, o morebitni pritožbi pa bo še razmislila.

Plačal "za varnost na cesti"

Obtožnica je policistoma očitala, da sta od rednega prekrškarja Bana zahtevala 300 evrov za policijski piknik, v zameno pa ga policisti ne bi več ustavljali na cesti. Zalomilo se je, ko so policisti Bana vseeno ustavili, on pa naj bi jim povedal o dogovoru s policistoma. Na pobudo policistov je Ban ovadil Kostevca in Žvara, v ovadbi pa natanko navedel, kdaj in kje se je s policistoma dobil ter kdaj in koliko jima je plačal.

Pozneje je ovadbo preklical, priča s specializiranega tožilstva pa je povedala, da se ji je Ban potožil, da se boji, kaj se bo zgodilo, če bosta obtožena izvedela za ovadbo. Policisti so dobili celo informacijo, da sta policista Bana pretepla.

"Ni podkupil, le posodil"

Na sodišču je Ban povedal, da je policistu denar le posodil in pričal zelo raztreseno. Ker iz njegovega pričanja ni bilo mogoče razbrati, za kaj natančno gre, je sodnica policista, ki sta bila lani že pogojno obsojena zaradi ponarejanja plačilnih listkov in spravljanja glob od tujcev v svoj žep, zaradi pomanjkanja dokazov oprostila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:38 20. Februar 2013.

    Bravo zupca.Še en, ki ve zakaj se gre.Normalno, da nista kriva in točno to, klopčič se je začel odvijat in …

  • 13:44 20. Februar 2013.

    mislim da sta dokazala da nista kriva in se počas odpira klobčič okol človeka ki je skuhal vse skupaj in …

  • 13:11 20. Februar 2013.

    Seveda,da ni dokazov,ker jih sploh ni!!!!!!!(ne pa, da so v pomanjkanju,to je spet en lari fari)Vsa zadeva je ena velika …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.