Slovenija
97 ogledov

Ni dokazov za obsodbo

Sojenje Žvaru in Kostevcu Nada Černič Cvetanovski
Policista. V zameno za 300 evrov naj bi uredila, da prekrškarja na cesti ne bi več ustavljali.

Kronska priča Jožef Ban se je izkazal za neverodostojno pričo, sodnica pa je zaradi pomanjkanja dokazov bivša krška prometna policista Gorazda Kostevca in Jerneja Žvara oprostila. Državna tožilka je za oba predlagala enoletno pogojno zaporno kazen s preizkusno dobo treh let, o morebitni pritožbi pa bo še razmislila.

Plačal "za varnost na cesti"

Obtožnica je policistoma očitala, da sta od rednega prekrškarja Bana zahtevala 300 evrov za policijski piknik, v zameno pa ga policisti ne bi več ustavljali na cesti. Zalomilo se je, ko so policisti Bana vseeno ustavili, on pa naj bi jim povedal o dogovoru s policistoma. Na pobudo policistov je Ban ovadil Kostevca in Žvara, v ovadbi pa natanko navedel, kdaj in kje se je s policistoma dobil ter kdaj in koliko jima je plačal.

Pozneje je ovadbo preklical, priča s specializiranega tožilstva pa je povedala, da se ji je Ban potožil, da se boji, kaj se bo zgodilo, če bosta obtožena izvedela za ovadbo. Policisti so dobili celo informacijo, da sta policista Bana pretepla.

"Ni podkupil, le posodil"

Na sodišču je Ban povedal, da je policistu denar le posodil in pričal zelo raztreseno. Ker iz njegovega pričanja ni bilo mogoče razbrati, za kaj natančno gre, je sodnica policista, ki sta bila lani že pogojno obsojena zaradi ponarejanja plačilnih listkov in spravljanja glob od tujcev v svoj žep, zaradi pomanjkanja dokazov oprostila.

Komentarjev 4
  • mamba 14:38 20.februar 2013.

    Bravo zupca.Še en, ki ve zakaj se gre.Normalno, da nista kriva in točno to, klopčič se je začel odvijat in nekega dne se bo odvil do konca.Ta, ki je pa to zakuhal je pobegnil....ampak laž ima kratke noge.Policiste pa, ki ...prikaži več še delajo(ne delajo- hodijo v službo) pa itak, da je strah.Prava polcista sta bila ta dva pa še nekateri, ki so jih prav tako prerazporedil v druge enote.(po zaslugi pobeglega)Gospa nada pa če bi prisluhnila še malo drugim, bi pa imela zgodbo stoletja.To kar so pa povedali šefi,pa itak da ne piše zgleda, da se boji pobeglih...

  • zupca 13:44 20.februar 2013.

    mislim da sta dokazala da nista kriva in se počas odpira klobčič okol človeka ki je skuhal vse skupaj in pobegnil v novo mesto. Mogoče je policiste, ki še delajo, strah da bi se vrnila kaj pravite gospa nada. Mislim ...prikaži večm da bi bila izredno lepa zgodba me zanima kaj so vodstveni šefi povedali na sodišču verjetno so se stresli in se zaradi slabega spomina niso nicesar spominjali. OVCE STE IN OVCE BOSTE OSTALI.

  • mamba 13:11 20.februar 2013.

    Seveda,da ni dokazov,ker jih sploh ni!!!!!!!(ne pa, da so v pomanjkanju,to je spet en lari fari)Vsa zadeva je ena velika laž!!!!!Tu gre za en velik konstrukt nekdanjega polic.vodstva PP Krško proti policistoma!!!!!!!Ti dragec pa ne klaftraj neumnosti.Za 20 eur ...prikaži večr se ne bi nihče izpostavljal!!!