Ni plač, zato stavkajo

Foto: Žurnal24 V Tomu so se odločili za stavko, potem ko so bili obveščeni, da plač do 25. sept Foto: Žurnal24 stavka Tom Foto: Žurnal24 stavka Tom Foto: Žurnal24 stavka Tom
Stavka. Težave v mokronoškem Tomu. Proizvodnja stoji tudi na Koroškem.
Oglej si celoten članek

Blokirani računi

• Prevzem Nove opreme. Podjetje Tom, tovarna opreme, iz Mokronoga ima blokirana dva od sedmih transakcijskih računov.

• Podjetje Tom je leta 2003 prevzelo podjetje Nova oprema v Slovenj Gradcu, ki je takrat imelo 200 zaposlenih.

 “Delavci že od julija niso prejeli plače v celoti, avgustovske plače pa še sploh ne,” Lojze Raško, sekretar v Območni organizaciji Podravje in Koroška Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, razkriva razloge za stavko v slovenjgraškem delu podjetja Tom iz Mokronoga in invalidskem podjetju Tomip.

Le 300 evrov plače
Skupaj s 55 zaposlenimi stavkajo tudi vsi zaposleni na sedežu podjetja v Mokronogu. Delavci so se za stavko odločili, potem ko so bili obveščeni, da avgustovskih plač do 25. septembra ne bodo dobili. “Nazadnje so prejeli 300 evrov neto julijske plače. Kako naj ljudje preživijo brez denarja?” se sprašuje Raško.

55 zaposlenih se je pridružilo stavki zaposlenih na sedežu podjetja v Mokronogu.


Podjetje v stečaj

Zaradi plačilne nesposobnosti je vodstvo Tomipa, ki ima 37 zaposlenih, predlagalo stečaj podjetja. “Stečaj je bil že dolgo v zraku,” dodaja Raško. Sicer pa predsednik uprave mokronoškega podjetja Tom Bruno Gričar pojasnjuje, da je bil stečaj invalidskega podjetja opredeljen že v programu poslovne reorganizacije: “Velikoserijska proizvodnja v Slovenj Gradcu pa ostane.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.