Ni še pokopan

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Intervencijski zakon. Neuradno: z vlado sodeluje tudi SDS.
Oglej si celoten članek

Nov poskus. Borut Pahor in Janez Janša zdaj sodelujeta pri novem predlogu za sprejetje intervencijskega zakona, ki bi z omogočil varčevanje v javnem sektorju, smo izvedeli neuradno.
Vlada naj bi danes poskušala prevzeti pobudo, ki so jo nanjo v torek naslovili sindikati. “Poziv vladi, da naj skliče pogajalsko komisijo, sem na vlado naslovil jaz,” je potrdil Branimir Štrukelj, predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije. Vlada je po naših informacijah pobudo sprva zavrnila.

Foto: Žurnal24 Branimir Štrukelj iz Konfederacije sindikatov meni, da vlada še ni izčrpala vseh Janša je včeraj prek Facebooka napovedal, da bo svoj predlog rešitve javnofinančnega primanjkljaja predstavil danes. Potrdil pa je, da imajo v SDS pripravljen drugačen predlog intervencijskega zakona, a rešitev še ni želel razkriti, ker se, kot je povedal za STA, želi o njem pogovoriti s socialnimi partnerji.

Sindikatom in drugim so iz SDS poslali vabilo na socialni forum, ki bo 24. novembra. SDS je prejšnji teden zavrnila obravnavo intervencijskega zakona na izredni seji državnega zbora, menda pa bo predlagala, naj zakon sprejmejo po konstituiranju novega parlamenta, a še pred sestavo nove vlade. .

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:42 14. November 2011.

    tudi Beruskoni je imel markaj za pokazat..sam je mogel spokat,Janša ne zavajaj

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.