Slovenija
15 ogledov

Ni še pokopan

Pahor je antipatičen devetim, Janša pa šestim odstotkom vprašanih v Valiconovi r Žurnal24 main
Intervencijski zakon. Neuradno: z vlado sodeluje tudi SDS.

Nov poskus. Borut Pahor in Janez Janša zdaj sodelujeta pri novem predlogu za sprejetje intervencijskega zakona, ki bi z omogočil varčevanje v javnem sektorju, smo izvedeli neuradno.
Vlada naj bi danes poskušala prevzeti pobudo, ki so jo nanjo v torek naslovili sindikati. “Poziv vladi, da naj skliče pogajalsko komisijo, sem na vlado naslovil jaz,” je potrdil Branimir Štrukelj, predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije. Vlada je po naših informacijah pobudo sprva zavrnila.

Branimir Štrukelj iz Konfederacije sindikatov meni, da vlada še ni izčrpala vseh | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Janša je včeraj prek Facebooka napovedal, da bo svoj predlog rešitve javnofinančnega primanjkljaja predstavil danes. Potrdil pa je, da imajo v SDS pripravljen drugačen predlog intervencijskega zakona, a rešitev še ni želel razkriti, ker se, kot je povedal za STA, želi o njem pogovoriti s socialnimi partnerji.

Sindikatom in drugim so iz SDS poslali vabilo na socialni forum, ki bo 24. novembra. SDS je prejšnji teden zavrnila obravnavo intervencijskega zakona na izredni seji državnega zbora, menda pa bo predlagala, naj zakon sprejmejo po konstituiranju novega parlamenta, a še pred sestavo nove vlade. .

Komentarjev 1