"Ni vseeno, kako se delavec počuti"

Foto: Žurnal24 Oba župana se zavedata, da je pri pridobivanju evropskih sredstev zelo pomembno
Čezmejni projekt. Maribor in Gradec skupaj proti izgorevanju in duševnim težavam zaposlenih.
Oglej si celoten članek

Maribor. Maribor bo z Gradcem sodeloval pri čezmejnem projektu Chance 4 Change, ki je namenjen prepoznavanju duševnih težav in izboljšanju subjektivne blaginje zaposlenih. “Bolezni, ki jih lahko opišemo s sindromom izgorevanja, je vse več – za 75 odstotkov več. V Avstriji imamo več kot 500 tisoč ljudi, ki potrebujejo psihoterapevtsko pomoč. Na leto nastane škoda v višini 1,4 milijarde evrov,” pravi graški župan Siegfried Nagl, ki želi dvigniti tudi kakovost življenja v mestu. “Ni vseeno, ali se delavec na delovnem mestu počuti dobro ali slabo,” dodaja mariborski župan Franc Kangler.

Brez sramu pred težavami
V sklopu projekta bodo v obeh mestih odkrivali metode zaznavanja in preprečevanja sindroma izgorevanja, vzpostavili bodo mrežo strokovnjakov za dobro počutje in izdali informativno brošuro v obeh jezikih. “S tako imenovano mestno kartico bomo povezali tudi organizacije, ki se ukvarjajo z dobrim počutjem, ocenili njihov program in realizirali avtobus dobrega počutja,” napovedujejo partnerji projekta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.