Slovenija
15 ogledov

"Ni vseeno, kako se delavec počuti"

Oba župana se zavedata, da je pri pridobivanju evropskih sredstev zelo pomembno Žurnal24 main
Čezmejni projekt. Maribor in Gradec skupaj proti izgorevanju in duševnim težavam zaposlenih.

Maribor. Maribor bo z Gradcem sodeloval pri čezmejnem projektu Chance 4 Change, ki je namenjen prepoznavanju duševnih težav in izboljšanju subjektivne blaginje zaposlenih. “Bolezni, ki jih lahko opišemo s sindromom izgorevanja, je vse več – za 75 odstotkov več. V Avstriji imamo več kot 500 tisoč ljudi, ki potrebujejo psihoterapevtsko pomoč. Na leto nastane škoda v višini 1,4 milijarde evrov,” pravi graški župan Siegfried Nagl, ki želi dvigniti tudi kakovost življenja v mestu. “Ni vseeno, ali se delavec na delovnem mestu počuti dobro ali slabo,” dodaja mariborski župan Franc Kangler.

Brez sramu pred težavami
V sklopu projekta bodo v obeh mestih odkrivali metode zaznavanja in preprečevanja sindroma izgorevanja, vzpostavili bodo mrežo strokovnjakov za dobro počutje in izdali informativno brošuro v obeh jezikih. “S tako imenovano mestno kartico bomo povezali tudi organizacije, ki se ukvarjajo z dobrim počutjem, ocenili njihov program in realizirali avtobus dobrega počutja,” napovedujejo partnerji projekta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.