Nič več covid dodatkov, čeprav delajo v enakih razmerah kot prej

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Še vedno delajo v polni opremi, dodatkov pa zanje ni več.
Oglej si celoten članek

Domovi za starejše in drugi socialnovarstveni zavodi od 30. junija 2022 nimajo več pravne podlage za izplačilo dodatka za zaposlene za delo v sivi in rdeči coni, čeprav se pogoji za delo in način dela niso spremenili, opozarjajo v Skupnosti socialnih zavodov Slovenije. Še vedno morajo namreč upoštevati vsa pravila ter uporabljati popolno osebno varovalno opremo.

Skrbijo namreč za okužene in tiste, pri katerih obstaja sum na okužbo s covidom-19. Vlado zato pozivajo, da delavcem zagotovi izplačilo dodatka za delo v teh posebnih pogojih.

"Pogoji dela v sivi in rdeči coni se za zaposlene niso nič spremenili in ni pošteno do njih, da za svoj trud in delo v bolj zahtevnih razmerah niso ustrezno plačani," poudarja Denis Sahernik, sekretar Skupnosti socialnih zavodov Slovenije.

Ukrepi Svetovalna skupina za jesen predlaga dva scenarija

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:25 9. Avgust 2022.

    Za nego pacientov z AIDS in drugimi bolezni ni bilo dodatkov.To je bilo podkupljevanje za molk.

  • 12:00 9. Avgust 2022.

    Pravilno, ker ni epidemije ni dodatkov!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.