Nič več nezadovoljnih zdravnikov

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Minister za javno upravo Gregor Virant je zadovoljil želje zdravnikov, ki so že pozdravili napovedane ukrepe.
Oglej si celoten članek

Predsednik sindikata Konrad Kuštrin je zadovoljen z ukrepi, ki sta jih predstavila minister za javno upravo Gregor Virant in državni sekretar na ministrstvu za zdravje Darko Žiberna. Glavni cilj ukrepov je izboljšati razmere v javnem zdravstvu. "Mislim, da si država ne more privoščiti, da bi imela v javnem zdravstvu nezadovoljne zdravnike," je dejal Virant. Kuštrin je dejal, da " tu ni stvari, s katero se ne bi mogel strinjati, ko sem poslušal ministra Viranta in državnega sekretarja".

Denarno naj bi bili nagrajeni tisti zdravniki, ki delajo več in bolje, najboljšim pa bi lahko ponudili individualne pogodbe. Pri podeljevanju individualnih pogodb bo treba postaviti "jasne standarde kvalitete in količine opravljenega dela v javnem zdravstvenem sistemu" in določiti, kaj mora zdravnik storiti za svojo proračunsko plačo. Virant si želi, da bi denar, ki gre zdaj zasebnikom, prišel nazaj v javne institucije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.