Slovenija
29 ogledov

Nič več nezadovoljnih zdravnikov

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Minister za javno upravo Gregor Virant je zadovoljil želje zdravnikov, ki so že pozdravili napovedane ukrepe.

Predsednik sindikata Konrad Kuštrin je zadovoljen z ukrepi, ki sta jih predstavila minister za javno upravo Gregor Virant in državni sekretar na ministrstvu za zdravje Darko Žiberna. Glavni cilj ukrepov je izboljšati razmere v javnem zdravstvu. "Mislim, da si država ne more privoščiti, da bi imela v javnem zdravstvu nezadovoljne zdravnike," je dejal Virant. Kuštrin je dejal, da " tu ni stvari, s katero se ne bi mogel strinjati, ko sem poslušal ministra Viranta in državnega sekretarja".

Denarno naj bi bili nagrajeni tisti zdravniki, ki delajo več in bolje, najboljšim pa bi lahko ponudili individualne pogodbe. Pri podeljevanju individualnih pogodb bo treba postaviti "jasne standarde kvalitete in količine opravljenega dela v javnem zdravstvenem sistemu" in določiti, kaj mora zdravnik storiti za svojo proračunsko plačo. Virant si želi, da bi denar, ki gre zdaj zasebnikom, prišel nazaj v javne institucije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.