Nima posluha za občane

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Hočejo referendum. Žuapna Petra Bossmana Pirančani opozarjajo na zgrešeno razvojno politiko.
Oglej si celoten članek

Ne župan Peter Bossman ne občinski svetniki – ti so ta teden sprejeli občinski podrobni prostorski načrt (OPPN) – niso prisluhnili lokalnemu okolju, ki nasprotuje pozidavi območja Kampolin v Luciji, kjer bi podjetje iz Ljubljane gradilo stanovanja. Zato prebivalci o OPPN zahtevajo referendum. Odločno namreč nasprotujejo pozidavi območja, opozarjajo, da je v slovenski Istri že zdaj neprodanih najmanj 500 novozgrajenih stanovanjskih enot.

Piranska občina je nadpovprečno gosto pozidana: na okoli 17 tisoč prebivalcev je registriranih 8.971 stanovanj. Očitno je, da so številna stanovanja namenjena le počitniškemu bivanju in niso odraz dejanskih potreb, ki bi izhajale iz odpiranja novih delovnih mest in novih priselitev. Zgrešena razvojna politika se nadaljuje, standard občanov pa pada, opozarjajo v civilni pobudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 12:27 25. November 2012.

    Tudi on je GOTOF!

  • 12:10 25. November 2012.

    Ala ste nestrpni, pustite Petra, je že fejst možakar. Zadnjič je vrgel za dve rundi pira. Obenem je povedal, da …

  • 11:43 25. November 2012.

    kaj pa Boris, a je tudi "gotof"... ali se ne bo nihče zbudil ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.