Slovenija
15 ogledov

Nima posluha za občane

Peter Bossman je po tem, ko je uslužbenka o nepravilnostih pri plačilu storitev Barbara Milavec
Hočejo referendum. Žuapna Petra Bossmana Pirančani opozarjajo na zgrešeno razvojno politiko.

Ne župan Peter Bossman ne občinski svetniki – ti so ta teden sprejeli občinski podrobni prostorski načrt (OPPN) – niso prisluhnili lokalnemu okolju, ki nasprotuje pozidavi območja Kampolin v Luciji, kjer bi podjetje iz Ljubljane gradilo stanovanja. Zato prebivalci o OPPN zahtevajo referendum. Odločno namreč nasprotujejo pozidavi območja, opozarjajo, da je v slovenski Istri že zdaj neprodanih najmanj 500 novozgrajenih stanovanjskih enot.

Piranska občina je nadpovprečno gosto pozidana: na okoli 17 tisoč prebivalcev je registriranih 8.971 stanovanj. Očitno je, da so številna stanovanja namenjena le počitniškemu bivanju in niso odraz dejanskih potreb, ki bi izhajale iz odpiranja novih delovnih mest in novih priselitev. Zgrešena razvojna politika se nadaljuje, standard občanov pa pada, opozarjajo v civilni pobudi.

Komentarjev 11
  • puksicd 12:27 25.november 2012.

    Tudi on je GOTOF!

  • Fertel 12:10 25.november 2012.

    Ala ste nestrpni, pustite Petra, je že fejst možakar. Zadnjič je vrgel za dve rundi pira. Obenem je povedal, da si bo verjetno moral premisliti in bomo imeli raje plantažo banan in tako prehiteli hrvate. Če bodo nekvalitetno obrodile, bomo ...prikaži več vsaj šnops lahko kuhali. Seveda so se kresala mnenja. Ugotovitev je bila, da bodo banane v vsakem primeru koristne, če za drugega ne, bodo po njih veselo plezale opice, ki jih še uvoziti ne bo treba, je treba pogledati samo malo okoli sebe.

  • suzana.kos 11:43 25.november 2012.

    kaj pa Boris, a je tudi "gotof"... ali se ne bo nihče zbudil ...