"Nista si upala ne naprej ne nazaj"

Foto: Žurnal24 main helikopter, gorski reševalci, reševalci
Foto: Žurnal24 main helikopter, gorski reševalci, reševalci
Dan pred prvim majem sta se na zahtevni poti Silva Korena na Krnu zaplezala dva avstrijska planinca. "Tako sta bila prestrašena, da si nista upala ne naprej in ne nazaj," je dejal poveljnik GRS Tolmin Žarko Trušnovec.
Oglej si celoten članek

Avstrijca sta se v ponedeljek odpravila na 2244 metrov visoki Krn po zahtevni plezalni poti Silva Korena, in kot je za zurnal24.si dejal Trušnovec, zaradi snega zašla s poti ter se zaplezala.

Sprva sta se poskušala rešiti sama, a ker je bil očitno strah pred vrnitvijo v dolino prevelik, sta se odločila, da pokličeta gorske reševalce. "Dejala sta, da sta tako prestrašena, da si ne upata ne naprej in ne nazaj," je dejal sogovornik.

K reševanju so takoj pristopili gorski reševalci, ki so sprva načrtovali klasično reševanje. A so se kasneje zaradi strmega terena in stenskega reševanja odločili, da pokličejo helikopter Slovenske vojske.

Ob pomoči helikopterja so reševalci prestrašena planinca, ki sta bila nepoškodovana, tudi rešili iz stene. Po besedah Trušnovca gre sicer za eno izmed zahtevnejših zavarovanih plezalnih poti v Krnskem pogorju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.