Slovenija > Črna kronika
90 ogledov

"Nista si upala ne naprej ne nazaj"

Gorski reševalci Žurnal24 main helikopter, gorski reševalci, reševalci
Dan pred prvim majem sta se na zahtevni poti Silva Korena na Krnu zaplezala dva avstrijska planinca. "Tako sta bila prestrašena, da si nista upala ne naprej in ne nazaj," je dejal poveljnik GRS Tolmin Žarko Trušnovec.

Avstrijca sta se v ponedeljek odpravila na 2244 metrov visoki Krn po zahtevni plezalni poti Silva Korena, in kot je za zurnal24.si dejal Trušnovec, zaradi snega zašla s poti ter se zaplezala.

Sprva sta se poskušala rešiti sama, a ker je bil očitno strah pred vrnitvijo v dolino prevelik, sta se odločila, da pokličeta gorske reševalce. "Dejala sta, da sta tako prestrašena, da si ne upata ne naprej in ne nazaj," je dejal sogovornik.

K reševanju so takoj pristopili gorski reševalci, ki so sprva načrtovali klasično reševanje. A so se kasneje zaradi strmega terena in stenskega reševanja odločili, da pokličejo helikopter Slovenske vojske.

Ob pomoči helikopterja so reševalci prestrašena planinca, ki sta bila nepoškodovana, tudi rešili iz stene. Po besedah Trušnovca gre sicer za eno izmed zahtevnejših zavarovanih plezalnih poti v Krnskem pogorju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.