Nižja cena za falcona

Foto: Žurnal24 (Foto: Boštjan Tacol)
V kratkem naj bi vlada potrdila program odprodaje vladnega letala falcon. Neuradno smo izvedeli, da je za 600 tisoč evrov spustila ceno in da kupca za letalo še nima.
Oglej si celoten članek

Vlada naj bi kmalu potrdila program odprodaje vladnega letala falcon, s katerim bodo izpolnjeni pogoji za objavo razpisa. Neuradno smo izvedeli, da je za orientacijsko vrednost plovila določila vsoto 13,1 milijona evra, kar je za 600 tisoč manj kot februarja, ko je sprejela odločitev, da začne postopke prodaje vladnega letala. Neuradno smo izvedeli tudi, da kupca za letalo še nima.  

Vodja posebne skupine in državni sekretar na ministrstvu za obrambo Uroš Krek je za Radio Slovenija v nedeljo povedal, da so opravili ponovno cenitev letala in preverili vso dokumentacijo letala. Pripravili so program posamične odprodaje premoženja, za katerega državni sekretar upa, da bo potrjen že na današnji seji vlade ali teden pozneje, da bodo lahko objavili razpis. Ali bo vlada odprodajo letala obravnavala še danes, ni znano. Na dnevni red je za zdaj ni umestila. Prve ponudbe bi lahko dobili že novembra.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.