Slovenija
22 ogledov

Nižja cena za falcona

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
V kratkem naj bi vlada potrdila program odprodaje vladnega letala falcon. Neuradno smo izvedeli, da je za 600 tisoč evrov spustila ceno in da kupca za letalo še nima.

Vlada naj bi kmalu potrdila program odprodaje vladnega letala falcon, s katerim bodo izpolnjeni pogoji za objavo razpisa. Neuradno smo izvedeli, da je za orientacijsko vrednost plovila določila vsoto 13,1 milijona evra, kar je za 600 tisoč manj kot februarja, ko je sprejela odločitev, da začne postopke prodaje vladnega letala. Neuradno smo izvedeli tudi, da kupca za letalo še nima.  

Vodja posebne skupine in državni sekretar na ministrstvu za obrambo Uroš Krek je za Radio Slovenija v nedeljo povedal, da so opravili ponovno cenitev letala in preverili vso dokumentacijo letala. Pripravili so program posamične odprodaje premoženja, za katerega državni sekretar upa, da bo potrjen že na današnji seji vlade ali teden pozneje, da bodo lahko objavili razpis. Ali bo vlada odprodajo letala obravnavala še danes, ni znano. Na dnevni red je za zdaj ni umestila. Prve ponudbe bi lahko dobili že novembra.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.