Njena zadnja pot v gore

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Policijski heikopter je včeraj trikrat posredoval v slovenskih gorah.
Oglej si celoten članek

Policijski helikopter z ekipo za reševanje v gorah je včeraj posredoval trikrat, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Posadka za reševanje v gorah je ob padcu planinke, ki je umrla na pobočju Batognice, posredovala še na Mojstrovki in Doliču.

V zvezi s smrtno ponesrečeno planinko včeraj na pobočju Batognice je policija obvestila pristojne pravosodne organe. Bovški policisti pa bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali poročilo pristojnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Opozorilo, poškodovana jeklenica

Na Doliču si je po podatkih PU Kranj planinec poškodoval nogo, na Mojstrovki pa je tuj planinec v paniki oziroma strahu obstal v steni. Pri tem ga je reševalec z vitlom dvignil v helikopter.

Obenem so bili kranjskogorski gorski reševalci obveščeni še o poškodovani jeklenici na Hanzovi poti na Malo Mojstrovko. Zaradi tega predlagajo, da planinci za vzpon uporabijo drugo pot.

Na območju PU Kranj so gorski reševalci s helikopterjem trikrat posredovali tudi v nedeljo, dvakrat pa so posredovali še tržiški gorski reševalci.

Slovenija Smrt v gorah: Na prepadnem terenu ji je spodrsnilo

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:36 15. Julij 2020.

    Nekatirji precenijo svoje sposobnosti in se konča tragično.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.