Slovenija
9462 ogledov

Njena zadnja pot v gore

gorski reševalci, reševanje, plezalec, helikopter, gorsko reševanje Žurnal24 main
Policijski heikopter je včeraj trikrat posredoval v slovenskih gorah.

Policijski helikopter z ekipo za reševanje v gorah je včeraj posredoval trikrat, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Posadka za reševanje v gorah je ob padcu planinke, ki je umrla na pobočju Batognice, posredovala še na Mojstrovki in Doliču.

V zvezi s smrtno ponesrečeno planinko včeraj na pobočju Batognice je policija obvestila pristojne pravosodne organe. Bovški policisti pa bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali poročilo pristojnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Opozorilo, poškodovana jeklenica

Na Doliču si je po podatkih PU Kranj planinec poškodoval nogo, na Mojstrovki pa je tuj planinec v paniki oziroma strahu obstal v steni. Pri tem ga je reševalec z vitlom dvignil v helikopter.

Obenem so bili kranjskogorski gorski reševalci obveščeni še o poškodovani jeklenici na Hanzovi poti na Malo Mojstrovko. Zaradi tega predlagajo, da planinci za vzpon uporabijo drugo pot.

Na območju PU Kranj so gorski reševalci s helikopterjem trikrat posredovali tudi v nedeljo, dvakrat pa so posredovali še tržiški gorski reševalci.

Krnsko pogorje Slovenija Smrt v gorah: Na prepadnem terenu ji je spodrsnilo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • bogdan76 13:36 15.julij 2020.

    Nekatirji precenijo svoje sposobnosti in se konča tragično.