NKBM še naprej privlači vlagatelje

Foto: Žurnal24 NKBM IFP
Potem ko so v ponedeljek na borzi začele kotirati delnice NKBM, se je veliko zanimanje vlagateljev za te delnice prevesilo tudi v drugi trgovalni dan.
Oglej si celoten članek

Z delnicami NKBM, s katerimi se je trgovalo do 15. ure, so vlagatelji sklenili za 8,6 milijona evrov poslov, enotni tečaj delnice pa je na koncu trgovanja znašal 37,75 evra. Z včerajšnjim začetkom kotacije delnice NKBM se je tako končala prva faza privatizacije banke, v kateri je država prodajala 49 odstotkov. Že takoj po začetku trgovanja se je začelo živahno trgovanje z delnicami banke, saj so v ponedeljek vlagatelji sklenili za 33,5 milijona evrov prometa, povprečni tečaj delnice pa se je oblikoval pri 36,61 evra, kar je 35,59 odstotka več od cene v javni prodaji, postavljeni pri 27 evrih. Kako veliko je bilo sicer trgovanje, pove že sam podatek o celotnem ponedeljkovem prometu na borzi, saj je kar 80 odstotkov prometa odpadlo na NKBM.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.