Slovenija
17 ogledov

NKBM še naprej privlači vlagatelje

NKBM IFP Žurnal24 main
Potem ko so v ponedeljek na borzi začele kotirati delnice NKBM, se je veliko zanimanje vlagateljev za te delnice prevesilo tudi v drugi trgovalni dan.

Z delnicami NKBM, s katerimi se je trgovalo do 15. ure, so vlagatelji sklenili za 8,6 milijona evrov poslov, enotni tečaj delnice pa je na koncu trgovanja znašal 37,75 evra. Z včerajšnjim začetkom kotacije delnice NKBM se je tako končala prva faza privatizacije banke, v kateri je država prodajala 49 odstotkov. Že takoj po začetku trgovanja se je začelo živahno trgovanje z delnicami banke, saj so v ponedeljek vlagatelji sklenili za 33,5 milijona evrov prometa, povprečni tečaj delnice pa se je oblikoval pri 36,61 evra, kar je 35,59 odstotka več od cene v javni prodaji, postavljeni pri 27 evrih. Kako veliko je bilo sicer trgovanje, pove že sam podatek o celotnem ponedeljkovem prometu na borzi, saj je kar 80 odstotkov prometa odpadlo na NKBM.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.