NLB zapira osem poslovalnic

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Nova Ljubljanska banka (NLB) bo 1. junija zaprla osem poslovalnic.
Oglej si celoten članek

Zaprli bodo poslovalnice v Pivki, Sodražici, na Beethovnovi in v Savskem naselju v Ljubljani, v velenjskem nakupovalnem centru, poslovalnico Supermesto na Ptuju, Drska v Novem mestu in poslovalnico v Trzinu.

Kot so v današnjem sporočilu za javnost zapisali v banki, optimizacija poslovne mreže sodi med nujne ukrepe zniževanja stroškov poslovanja, s katerim se prilagajajo današnjim in predvidenim razmeram na trgu. Poteka na podlagi ključnih kriterijev, kot so rentabilnost, potencial za širitev in geografska umeščenost.

Za prenos poslovanja v druge poslovalnice bo, kot poudarjajo v NLB, v celoti poskrbela banka, številke računov in plačilnih kartic bodo ostale nespremenjene, prav tako vsa medsebojna pogodbena razmerja. Vsem strankam iz poslovalnic, ki se bodo zaprle, bo banka nudila nekatere ugodnosti. Tako jim bodo med drugim za šest mesecev oprostili stroške vodenja osebnega in poslovnega računa.

NLB bo z optimizacijo poslovne mreže in ukinjanjem posameznih enot nadaljevala tudi v prihodnje. Že lani so v banki začeli tudi z intenzivno prenovo poslovalnic in v njih uvedli t. i. "open space" koncept, ki omogoča odprto komunikacijo z bančnim strokovnjakom, brez vmesnih pultov ali stekel.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 22:49 15. Marec 2016.

    Še kakšnega vodilnega v NLB bi morali zapreti. Če navaden človek vzame kredit za stanovanje, ga mora zavarovati na vse …

  • 07:36 15. Marec 2016.

    Se strinjam, samo, katera bo pa ostala?????

  • 19:33 14. Marec 2016.

    Groza, vsak debil se spravi komentirati stvari o katerih nima pojma.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.