Slovenija
43 ogledov

NLB zapira osem poslovalnic

banka NLB Boštjan Tacol
Nova Ljubljanska banka (NLB) bo 1. junija zaprla osem poslovalnic.

Zaprli bodo poslovalnice v Pivki, Sodražici, na Beethovnovi in v Savskem naselju v Ljubljani, v velenjskem nakupovalnem centru, poslovalnico Supermesto na Ptuju, Drska v Novem mestu in poslovalnico v Trzinu.

Kot so v današnjem sporočilu za javnost zapisali v banki, optimizacija poslovne mreže sodi med nujne ukrepe zniževanja stroškov poslovanja, s katerim se prilagajajo današnjim in predvidenim razmeram na trgu. Poteka na podlagi ključnih kriterijev, kot so rentabilnost, potencial za širitev in geografska umeščenost.

Za prenos poslovanja v druge poslovalnice bo, kot poudarjajo v NLB, v celoti poskrbela banka, številke računov in plačilnih kartic bodo ostale nespremenjene, prav tako vsa medsebojna pogodbena razmerja. Vsem strankam iz poslovalnic, ki se bodo zaprle, bo banka nudila nekatere ugodnosti. Tako jim bodo med drugim za šest mesecev oprostili stroške vodenja osebnega in poslovnega računa.

NLB bo z optimizacijo poslovne mreže in ukinjanjem posameznih enot nadaljevala tudi v prihodnje. Že lani so v banki začeli tudi z intenzivno prenovo poslovalnic in v njih uvedli t. i. "open space" koncept, ki omogoča odprto komunikacijo z bančnim strokovnjakom, brez vmesnih pultov ali stekel.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Avatar olor
    olor 22:49 15.marec 2016.

    Še kakšnega vodilnega v NLB bi morali zapreti. Če navaden človek vzame kredit za stanovanje, ga mora zavarovati na vse možne načine. A če vzame miljonski kredit neki pomembnež ga dobi na lepe oči in ga nikoli ne vrne. In ...prikaži več kdo sedaj odgovarja v NLB za ne zavarovanje kredita in da le ta ni nikoli vrnjen? Po moje je tisti ki je odgovoren, dobil dobršnji delž kredita na svoj račun v tujini. 100%

  • dragec 07:36 15.marec 2016.

    Se strinjam, samo, katera bo pa ostala?????

  • rogixl 19:33 14.marec 2016.

    Groza, vsak debil se spravi komentirati stvari o katerih nima pojma.