V nekaterih delih Slovenije je ponoči snežilo, v naslednjih dneh nas čaka tole

Foto: Promet.si sneg rakitna cesta Foto: Promet.si sneg ravbarkomanda cesta Foto: Arso vreme snežna odeja
V noči na ponedeljek je v posameznih delih države padlo nekaj centimetrov snega.
Oglej si celoten članek

Vremenska fronta, ki je ponoči prešla Slovenijo, je s seboj prinesla tudi sneg. Na Blokah je padlo 3 do 4 centimetr snega, na Babnem polju 7, na Kredarici in Voglu je v zadnjih 12 urah padlo 30 centimetrov snega, 7 centimetrov tudi na Vojskem. 

Foto: Arso vreme snežna odeja

Kaj nas čaka v prvi polovici tedna?

Danes bo spremenljivo oblačno, sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 17 °C, pihal bo okrepljen severni veter. Sredi dneva in popoldne lahko sunki severnega vetra ponekod v severni in severovzhodni Sloveniji presežejo hitrost 70 km/h. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 17 °C, popoldne se bo ohladilo.

Ponoči se bo razjasnilo, nekoliko se bo umiril tudi veter. Bo pa zato torkovo jutro precej hladno. Temperature se bodo gibale od -7 do -1 °C, ob morju malo nad 0 °C. Torek bo povečini sončen z nekaj spremenljive kopaste oblačnosti, na severovzhodu ni izključena kakšna ploha. Pihal bo severozahodni veter. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 7 do 12, na Primorskem do 14 °C.

Torek bo najhladnejši dan v tem tednu, a tudi v sredo lahko ponekod jutranje temperature ostanejo pod lediščem. Zjutraj je ponekod še možna slana. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, čez dan bo zapihal jugozahodni veter. 

Foto: Promet.si sneg ravbarkomanda cesta

Kako kaže konec tedna?

V četrtek bo pretežno oblačno, v hribovitih krajih na zahodu bo občasno rahlo deževalo. Še naprej bo pihal jugoazhodni veter. V petek bo na vzhodu še nekaj sonca, drugje bo pretežno oblačno. "Ob jugozahodnem vetru bo predvsem na Primorskem in Notranjskem občasno deževalo. V soboto bo oblačno in deževno, od nedelje naprej pa kaže na večinoma suho in razmeroma hladno vreme," trenutne obete za konec tedna strnejo na agenciji za okolje. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.