Slovenija
11701 ogledov

V nekaterih delih Slovenije je ponoči snežilo, v naslednjih dneh nas čaka tole

sneg rakitna cesta
1/3
Promet.si
V noči na ponedeljek je v posameznih delih države padlo nekaj centimetrov snega.

Vremenska fronta, ki je ponoči prešla Slovenijo, je s seboj prinesla tudi sneg. Na Blokah je padlo 3 do 4 centimetr snega, na Babnem polju 7, na Kredarici in Voglu je v zadnjih 12 urah padlo 30 centimetrov snega, 7 centimetrov tudi na Vojskem. 

vreme snežna odeja | Avtor: Arso Arso

Kaj nas čaka v prvi polovici tedna?

Danes bo spremenljivo oblačno, sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 17 °C, pihal bo okrepljen severni veter. Sredi dneva in popoldne lahko sunki severnega vetra ponekod v severni in severovzhodni Sloveniji presežejo hitrost 70 km/h. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 17 °C, popoldne se bo ohladilo.

Ponoči se bo razjasnilo, nekoliko se bo umiril tudi veter. Bo pa zato torkovo jutro precej hladno. Temperature se bodo gibale od -7 do -1 °C, ob morju malo nad 0 °C. Torek bo povečini sončen z nekaj spremenljive kopaste oblačnosti, na severovzhodu ni izključena kakšna ploha. Pihal bo severozahodni veter. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 7 do 12, na Primorskem do 14 °C.

Torek bo najhladnejši dan v tem tednu, a tudi v sredo lahko ponekod jutranje temperature ostanejo pod lediščem. Zjutraj je ponekod še možna slana. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, čez dan bo zapihal jugozahodni veter. 

sneg ravbarkomanda cesta | Avtor: Promet.si Promet.si

Kako kaže konec tedna?

V četrtek bo pretežno oblačno, v hribovitih krajih na zahodu bo občasno rahlo deževalo. Še naprej bo pihal jugoazhodni veter. V petek bo na vzhodu še nekaj sonca, drugje bo pretežno oblačno. "Ob jugozahodnem vetru bo predvsem na Primorskem in Notranjskem občasno deževalo. V soboto bo oblačno in deževno, od nedelje naprej pa kaže na večinoma suho in razmeroma hladno vreme," trenutne obete za konec tedna strnejo na agenciji za okolje. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.