Noč vzela tri življenja

Foto: Žurnal24 Ponoči je zaradi trka v odbojno ograjo umrl na kraju dogodka.
V noči na 15. september se je zgodilo kar 54 prometnih nesreč, v njih so življenje izgubile tri osebe.
Oglej si celoten članek

Ceste so v noči s 14. na 15. september spet zahtevale žrtve. Zgodilo se je kar 54 prometnih nesreč, v katerih so tri osebe umrle, tri so bile huje ranjene, 40 pa jih je bilo lažje telesno poškodovanih.

Najprej se je nekaj čez 20. uro v naselju Arclin pri Celju zgodila nesreča, v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in kolesar. 21-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti 50-letnega kolesarja zbil po vozišču. Ta je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl.

Na avtocesti Ljubljana-Maribor se je nato čez eno uro pri izvozu Arja vas iz smeri Šempetra zgodila še ena huda prometna nesreča. 20-letni voznik osebnega avtomobila je mimo izvoza za Žalec je vozil po prehitevalnem pasu. Na mestu, kjer je smerno vozišče ločeno z verigo, je izgubil oblast nad vozilom, zato ga je zaneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je po prehitevalnem pasu iz smeri Šempetra pripeljal 29-letni voznik osebnega avtomobila. Trčenje je bilo tako silovito, da je vozilo 20-letnika pretrgalo na pol, voznik pa je padel iz vozila in na kraju podlegel poškodbam. V vozili in odpadle dele so zatem trčili še štirje vozniki. Skupno je bilo v nesreči lažje telesno poškodovanih pet udeležencev in to štirje vozniki in en sopotnik.

Malo po polnoči pa je kontrolo nad vozilom izgubil še en voznik. V naselju Gornji Grad je 22-letnik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo s prednjim desnim delom svojega vozila trčil v rob betonske škarpe stanovanjske hiše. Pri tem je 27-letni sopotnik na kraju nesreče podlegel poškodbam.

Sicer je letos na celjskem v prometnih nesrečah umrlo že osemindvajset ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.