Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Noč vzela tri življenja

Ponoči je zaradi trka v odbojno ograjo umrl na kraju dogodka. Žurnal24 main
V noči na 15. september se je zgodilo kar 54 prometnih nesreč, v njih so življenje izgubile tri osebe.

Ceste so v noči s 14. na 15. september spet zahtevale žrtve. Zgodilo se je kar 54 prometnih nesreč, v katerih so tri osebe umrle, tri so bile huje ranjene, 40 pa jih je bilo lažje telesno poškodovanih.

Najprej se je nekaj čez 20. uro v naselju Arclin pri Celju zgodila nesreča, v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in kolesar. 21-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti 50-letnega kolesarja zbil po vozišču. Ta je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl.

Na avtocesti Ljubljana-Maribor se je nato čez eno uro pri izvozu Arja vas iz smeri Šempetra zgodila še ena huda prometna nesreča. 20-letni voznik osebnega avtomobila je mimo izvoza za Žalec je vozil po prehitevalnem pasu. Na mestu, kjer je smerno vozišče ločeno z verigo, je izgubil oblast nad vozilom, zato ga je zaneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je po prehitevalnem pasu iz smeri Šempetra pripeljal 29-letni voznik osebnega avtomobila. Trčenje je bilo tako silovito, da je vozilo 20-letnika pretrgalo na pol, voznik pa je padel iz vozila in na kraju podlegel poškodbam. V vozili in odpadle dele so zatem trčili še štirje vozniki. Skupno je bilo v nesreči lažje telesno poškodovanih pet udeležencev in to štirje vozniki in en sopotnik.

Malo po polnoči pa je kontrolo nad vozilom izgubil še en voznik. V naselju Gornji Grad je 22-letnik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo s prednjim desnim delom svojega vozila trčil v rob betonske škarpe stanovanjske hiše. Pri tem je 27-letni sopotnik na kraju nesreče podlegel poškodbam.

Sicer je letos na celjskem v prometnih nesrečah umrlo že osemindvajset ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.