Nočejo še enega Lafargea

Foto: Žurnal24 (Foto: BOBO)
Objavljamo odziv cementarne Lafarge Cement na članek Nočejo še enega Lafarga kot prikaz nasprotnih dejstev.
Oglej si celoten članek

V prispevku novinarke Barbare Bradač z naslovom Nočejo še enega Lafargea, ki je bil objavljen 17. 3. v Žurnalu in na Žurnalovi spletni strani, je bilo objavljeno, da bi po besedah predsednika Ekološke iniciative Rače Marjana Laha "lahko v novi sežigalnici sežigali tudi odpadke iz cementarne Lafarge Cement" ter napoved Branka Ledineka, župana Rač, "da bi se zamisli o sežigu odpadkov iz Lafarge Cementa uprli na vse možne načine".

Cementarna Lafarge Cement ne ustvarja odpadkov. Cementarne tudi niso sežigalnice in zato podjetja tudi v tehnološkem smislu niso primerljiva. Kakršna koli povezava cementarne s sežigalnico v Račah je brezpredmetna.

Proizvodnja cementa omogoča nadomeščanje dela fosilnih goriv z alternativnimi oziroma izvajanje sosežiga alternativnih goriv, to je predelanih, analiziranih in atestiranih goriv. To predstavlja splošno prakso v sodobnih cementarnah, tudi v konkurenčni cementarni v Sloveniji, s katero cementna industrija bistveno prispeva k izboljšanju sistema ravnanja z odpadki.

Andrej Sopotnik
Vodja komuniciranja
Lafarge Cement

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.