Slovenija
30 ogledov

Nočejo še enega Lafargea

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Objavljamo odziv cementarne Lafarge Cement na članek Nočejo še enega Lafarga kot prikaz nasprotnih dejstev.

V prispevku novinarke Barbare Bradač z naslovom Nočejo še enega Lafargea, ki je bil objavljen 17. 3. v Žurnalu in na Žurnalovi spletni strani, je bilo objavljeno, da bi po besedah predsednika Ekološke iniciative Rače Marjana Laha "lahko v novi sežigalnici sežigali tudi odpadke iz cementarne Lafarge Cement" ter napoved Branka Ledineka, župana Rač, "da bi se zamisli o sežigu odpadkov iz Lafarge Cementa uprli na vse možne načine".

Cementarna Lafarge Cement ne ustvarja odpadkov. Cementarne tudi niso sežigalnice in zato podjetja tudi v tehnološkem smislu niso primerljiva. Kakršna koli povezava cementarne s sežigalnico v Račah je brezpredmetna.

Proizvodnja cementa omogoča nadomeščanje dela fosilnih goriv z alternativnimi oziroma izvajanje sosežiga alternativnih goriv, to je predelanih, analiziranih in atestiranih goriv. To predstavlja splošno prakso v sodobnih cementarnah, tudi v konkurenčni cementarni v Sloveniji, s katero cementna industrija bistveno prispeva k izboljšanju sistema ravnanja z odpadki.

Andrej Sopotnik
Vodja komuniciranja
Lafarge Cement

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.