Nočejo vzpenjače na grad

Foto: Žurnal24 Številni Goričani so prepričani, da mesto ne potrebuje vzpenjače na grad. (Foto:
Za referendum. Nasprotniki vzpenjače: Projekt je predrag.
Oglej si celoten članek

V Forumu za Gorico so se odločili za referendum kot zadnjo možnost, da preprečijo načrtovano gradnjo vzpenjače na Goriški grad, so zapisali v Primorskem dnevniku. Podpise za referendum bodo začeli zbirati to soboto.

Forum za Gorico podpirajo tudi nekatere stranke in gibanja na Goriškem. “Vzpenjačo zavračamo, ker gre za projekt, ki zelo veliko stane, za mesto pa bi bili nevzdržni tudi stroški delovanja in vzdrževanja,” je ob napovedi začetka zbiranja podpisov za referendum povedal predstavnik Foruma za Gorico Andrea Bellavite in poudaril, da občinska uprava ni nikoli izračunala, kolikšni bi bili letni stroški za upravljanje vzpenjače s tremi dvigali in ali bi se investicija sploh izplačala.

Tako blizu, pa tako daleč

Z vzpenjačo ali brez nje je Goriški grad, katerega zgodovina sega v 11. stoletje, zelo zanimiva turistična destinacija. V njem si je mogoče ogledati muzej goriškega srednjega veka in priložnostne razstave, pogosto pa je tudi prizorišče raznovrstnih kulturnih dogodkov. “To, da polovica Novogoričanov še ni bila na Goriškem gradu, ki je fantastičen, je katastrofa,” je pred dnevi meje v glavah, ki ostajajo, komentiral novogoriški župan Mirko 
Brulc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.