Slovenija
27 ogledov

Nočejo vzpenjače na grad

Številni Goričani so prepričani, da mesto ne potrebuje vzpenjače na grad. (Foto: Žurnal24 main
Za referendum. Nasprotniki vzpenjače: Projekt je predrag.

V Forumu za Gorico so se odločili za referendum kot zadnjo možnost, da preprečijo načrtovano gradnjo vzpenjače na Goriški grad, so zapisali v Primorskem dnevniku. Podpise za referendum bodo začeli zbirati to soboto.

Forum za Gorico podpirajo tudi nekatere stranke in gibanja na Goriškem. “Vzpenjačo zavračamo, ker gre za projekt, ki zelo veliko stane, za mesto pa bi bili nevzdržni tudi stroški delovanja in vzdrževanja,” je ob napovedi začetka zbiranja podpisov za referendum povedal predstavnik Foruma za Gorico Andrea Bellavite in poudaril, da občinska uprava ni nikoli izračunala, kolikšni bi bili letni stroški za upravljanje vzpenjače s tremi dvigali in ali bi se investicija sploh izplačala.

Tako blizu, pa tako daleč

Z vzpenjačo ali brez nje je Goriški grad, katerega zgodovina sega v 11. stoletje, zelo zanimiva turistična destinacija. V njem si je mogoče ogledati muzej goriškega srednjega veka in priložnostne razstave, pogosto pa je tudi prizorišče raznovrstnih kulturnih dogodkov. “To, da polovica Novogoričanov še ni bila na Goriškem gradu, ki je fantastičen, je katastrofa,” je pred dnevi meje v glavah, ki ostajajo, komentiral novogoriški župan Mirko 
Brulc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.