Nogo s plina, opazili vas bodo

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Voznik ducatija je včeraj gnal svoj motor po dolini Trente. Zaradi neprilagojene hitrosti jo je slabo odnesla njegova sopotnica. Policija danes začenja s poostrenim nadzorom hitrosti, ki bo trajal ves teden.
Oglej si celoten članek

Vse do nedelje bodo policisti po vsej državi pogosteje, kot je običajno, iskali prehitre voznike in jih kaznovali. Prav neprilagojena hitrost je namreč poglavitni razlog za prometne nesreče, tudi tiste najhujše, ki so se letos že 74-krat končale s smrtjo.

Predvsem v obdobjih lepega vremena namreč vozniki še raje pohodijo stopalko za plin, saj zaradi dobre vidljivosti, suhih cest in drugih ugodnih dejavnikov dobijo varljiv občutek varnosti, pri čemer pogosto precenijo svoje vozniške sposobnosti in vozijo še agresivneje.

Policisti bodo v tednu pred začetkom šole, ko so poletni dopustniki po večini že nazaj doma, ugotavljali še prekrške v zvezi z alkoholom, neuporabo varnostnih pasov ter uporabo mobilnih telefonov med vožnjo, pridružili pa se jim bodo tudi mestna redarstva in s preventivnimi aktivnostmi tudi druge organizacije.

Ustavil je avto, a ni bilo dovolj

Prav neprilagojena hitrost je včeraj botrovala nesreči italijanskega motorista v dolini Trente. Okoli 10.40 je vozil motorno kolo ducati iz Bovca proti Kranjski Gori, ko je s preveliko hitrostjo pripeljal v desni nepregledni ovinek. Zaneslo ga je na levo stran, prav takrat pa je z nasprotne smeri pripeljal avtomobilist. Ta je takoj, ko je opazil motorista, ustavil ob desnem robu, a za prehitrega motorista to ni bilo dovolj. Treščil je ob avtomobil, pri tem pa utrpel lahke telesne poškodbe. Težje jo je skupila sopotnica na motorju, saj so jo v bolnišnico odpeljali z zlomom stegnenice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:41 27. Avgust 2012.

    kupi si radar detektor in bodi "varen" - http://tinyurl.com/radardetektor

  • 23:00 20. Avgust 2012.

    Kar se tiče prevelikih hitrosti, merjenja in kaznovanja se povsem strinjam... Prav je tako. Samo, da ne bodo na koncu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.