Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Nogo s plina, opazili vas bodo

Meritve hitrosti Dejan Mijović
Voznik ducatija je včeraj gnal svoj motor po dolini Trente. Zaradi neprilagojene hitrosti jo je slabo odnesla njegova sopotnica. Policija danes začenja s poostrenim nadzorom hitrosti, ki bo trajal ves teden.

Vse do nedelje bodo policisti po vsej državi pogosteje, kot je običajno, iskali prehitre voznike in jih kaznovali. Prav neprilagojena hitrost je namreč poglavitni razlog za prometne nesreče, tudi tiste najhujše, ki so se letos že 74-krat končale s smrtjo.

Predvsem v obdobjih lepega vremena namreč vozniki še raje pohodijo stopalko za plin, saj zaradi dobre vidljivosti, suhih cest in drugih ugodnih dejavnikov dobijo varljiv občutek varnosti, pri čemer pogosto precenijo svoje vozniške sposobnosti in vozijo še agresivneje.

Policisti bodo v tednu pred začetkom šole, ko so poletni dopustniki po večini že nazaj doma, ugotavljali še prekrške v zvezi z alkoholom, neuporabo varnostnih pasov ter uporabo mobilnih telefonov med vožnjo, pridružili pa se jim bodo tudi mestna redarstva in s preventivnimi aktivnostmi tudi druge organizacije.

Ustavil je avto, a ni bilo dovolj

Prav neprilagojena hitrost je včeraj botrovala nesreči italijanskega motorista v dolini Trente. Okoli 10.40 je vozil motorno kolo ducati iz Bovca proti Kranjski Gori, ko je s preveliko hitrostjo pripeljal v desni nepregledni ovinek. Zaneslo ga je na levo stran, prav takrat pa je z nasprotne smeri pripeljal avtomobilist. Ta je takoj, ko je opazil motorista, ustavil ob desnem robu, a za prehitrega motorista to ni bilo dovolj. Treščil je ob avtomobil, pri tem pa utrpel lahke telesne poškodbe. Težje jo je skupila sopotnica na motorju, saj so jo v bolnišnico odpeljali z zlomom stegnenice.

Komentarjev 2
  • mkmorfius 20:41 27.avgust 2012.

    kupi si radar detektor in bodi "varen" - http://tinyurl.com/radardetektor

  • dusan72 23:00 20.avgust 2012.

    Kar se tiče prevelikih hitrosti, merjenja in kaznovanja se povsem strinjam... Prav je tako. Samo, da ne bodo na koncu spet tale škode roomster v mestu kjer je omejitev 40 km/h (zakaj že?) in lovile voznike, ki vozijo 52 km/h ...prikaži več ter pošiljale priporočena "ljubezenska pisemca" za 80 € ! Omejitve so potrebne, vendar odstranite PRVO s cest tiste, ki v naselju prekoračijo hitrost za 20 ali 30+ km/h, ne pa buzerirat smrtnikov ki jim števec hitrosti "laže" in kasirati za minimalne prekoračitve ki v večini nikogar ne ogrožajo samo zato, da se lovijo "norme" in polni proračun. To je pa svinjsko.