Nominiran za Nobelovo, priznal zlorabo

Foto: Žurnal24 (Foto: Istockphoto)
Belgijski duhovnik se je odpovedal nominaciji za Nobelovo nagrado za mir, češ da je že prestar. Le malo pred tem je prišlo na dan, da je zlorabljal nekega dečka.
Oglej si celoten članek

85-letni belgijski duhovnik François Houtart si po mnenju nekaterih zasluži Nobelovo nagrado za mir v letu 2011 zaradi svoje aktivistične vloge in boja za razvoj držav tretjega sveta. Vendar pa so iz kampanje za njegovo nominacijo sporočili, da se je Houtart nominaciji (podprlo jo je nekaj tisoč ljudi iz 74 držav) za prestižno nagrado odpovedal zaradi osebnih projektov in let.

Priznal
Odpovedi pa je najverjetneje botroval škandal. V intervjuju za belgijski Le Soir je sam priznal, da je pred 40 zlorabil mladoletnega fanta. Dvakrat se je dotikal njegovih intimnih delov, poroča AP.

"Hodil sem po dečkovi sobi in se ga dvakrat dotaknil po intimnih predelih. Deček se je zbudil in se prestrašil," je Houtart povedal za časnik.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.