Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Nominiran za Nobelovo, priznal zlorabo

(Foto: Istockphoto) Žurnal24 main
Belgijski duhovnik se je odpovedal nominaciji za Nobelovo nagrado za mir, češ da je že prestar. Le malo pred tem je prišlo na dan, da je zlorabljal nekega dečka.

85-letni belgijski duhovnik François Houtart si po mnenju nekaterih zasluži Nobelovo nagrado za mir v letu 2011 zaradi svoje aktivistične vloge in boja za razvoj držav tretjega sveta. Vendar pa so iz kampanje za njegovo nominacijo sporočili, da se je Houtart nominaciji (podprlo jo je nekaj tisoč ljudi iz 74 držav) za prestižno nagrado odpovedal zaradi osebnih projektov in let.

Priznal
Odpovedi pa je najverjetneje botroval škandal. V intervjuju za belgijski Le Soir je sam priznal, da je pred 40 zlorabil mladoletnega fanta. Dvakrat se je dotikal njegovih intimnih delov, poroča AP.

"Hodil sem po dečkovi sobi in se ga dvakrat dotaknil po intimnih predelih. Deček se je zbudil in se prestrašil," je Houtart povedal za časnik.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.