Noro! Policisti ustavili 13-letnika. Še več, v avtu je vozil dva otroka!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Neverjetno, kaj se dogaja na naših cestah.
Oglej si celoten članek

Policijska uprava Novo mesto je sporočila sila nenavadno izkušnjo, s katero so se včeraj soočili brežiški policisti. V naselju Marof na območju Policijske postaje Brežice so policisti okoli 16. ure zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila fiat punto.

Presenečeno so ugotovili, da avtomobil vozi komaj 13-letni fant! Ta pa v vozilu sploh ni bil sam, pač pa je v njem prevažal še dva otroka. Na kraj so policisti poklicali starše in avtomobil zasegli. Zoper starša 13-letnika bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog. 

Meja za vozniški izpit v Sloveniji je sicer 18 let, ob vožnji s spremljevalcem pod strogimi pogoji pa je ta meja postavljena na 16 let. Fant bo na legalno izkušnjo v prometu moral tako počakati še nekaj let.

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 20:24 16. Februar 2024.

    Avto pa ga je naučil (navadil) vozit kdo? Tega je treba "privit"! A verjetno brez učinka saj je zaščiten bolj …

  • 20:09 16. Februar 2024.

    Zakaj policija na območju NM ne izvaja nadzora na območju romskih vasi ! Zakaj novinarji ne preverjajo stanje na tem …

  • 19:09 16. Februar 2024.

    Avto pa od očkata, ki ga rabi za prevoze v nabavo hrane in pijače. Po sosednjih njivah. Neregistriran avto , …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.