Slovenija
15469 ogledov

Noro! Policisti ustavili 13-letnika. Še več, v avtu je vozil dva otroka!

Otrok v avtu Profimedias
Neverjetno, kaj se dogaja na naših cestah.

Policijska uprava Novo mesto je sporočila sila nenavadno izkušnjo, s katero so se včeraj soočili brežiški policisti. V naselju Marof na območju Policijske postaje Brežice so policisti okoli 16. ure zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila fiat punto.

Presenečeno so ugotovili, da avtomobil vozi komaj 13-letni fant! Ta pa v vozilu sploh ni bil sam, pač pa je v njem prevažal še dva otroka. Na kraj so policisti poklicali starše in avtomobil zasegli. Zoper starša 13-letnika bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog. 

Meja za vozniški izpit v Sloveniji je sicer 18 let, ob vožnji s spremljevalcem pod strogimi pogoji pa je ta meja postavljena na 16 let. Fant bo na legalno izkušnjo v prometu moral tako počakati še nekaj let.

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 20
  • Avatar Suli
    Suli 20:24 16.februar 2024.

    Avto pa ga je naučil (navadil) vozit kdo? Tega je treba "privit"! A verjetno brez učinka saj je zaščiten bolj kot naši politiki 🤔

  • Avatar Leon
    Leon 20:09 16.februar 2024.

    Zakaj policija na območju NM ne izvaja nadzora na območju romskih vasi ! Zakaj novinarji ne preverjajo stanje na tem delu RS?

  • sandi76 19:09 16.februar 2024.

    Avto pa od očkata, ki ga rabi za prevoze v nabavo hrane in pijače. Po sosednjih njivah. Neregistriran avto , seveda.