Reševalci na AC morali oskrbovati tudi otroke

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Spet nesreča na primorski avtocesti, ki je ohromila promet. Naletelo kar deset vozil.
Oglej si celoten članek

Po petkovem naletu vozil na primorski avtocesti, ki je povzročila več kot 20 kilometrov dolg zastoj, se zgodba v soboto ponavlja. Po poročanju PIC je prišlo do nesreče med Brezovico in Vrhniko v smeri Kopra. 

Kot poroča Uprava za zaščito in reševanje, je ob 10.40 na primorski avtocesti, za izvozom Brezovica v smeri proti Kopru, prišlo do naleta devetih osebnih vozil ter avtodoma. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Stara Vrhnika, ki so zavarovali kraj dogodka, opravili odklop akumulatorjev ter nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Gasilci so nudili pomoč pri odmiku poškodovanih vozil iz vozišča zaradi potreb ustvarjanja reševalnega pasu.

Reševalci NMP UKC Ljubljana so oskrbeli tri otroke ter štiri odrasle osebe. Vse osebe so bile lažje poškodovane ter prepeljane na pregled v UKC Ljubljana.

Avtocesta je bila na tem odseku v smeri Kopra nekaj časa zaprta, nastal je dolg zastoj. 

V petek pravi superzastoj 

Za petkovo prometno kataklizmo voznikov na primorki med Logatcem in Vrhniko sta bila razloga neprilagojena hitrost in prekratka varnostna razdalja, so ugotovili policisti. V treh ločenih nesrečah je nastradalo deset vozil, skupaj je nastalo za okoli 50 tisočakov škode. K sreči ni bilo ranjenih, je pa odstranjevanje posledic trajalo več ur.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 22:45 14. September 2019.

    Kaj se je zgodilo ? Standard ! Eden je začel prehitevati kamione na način , kot da vozi po navadni …

  • 22:31 14. September 2019.

    Pomagalo bi če bi vedeli kaj se je res zgodilo,tole z neprilagojeno hitrostjo je postalo povsem destruktivno,v praksi pa vemo …

  • 14:58 14. September 2019.

    Nekateri sploh več ne upoštevajo varnostne razdalje in omejitev. Če voziš normalno na cesti izpadeš kot bedak. Bistvo je, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.