Slovenija
6704 ogledov

Reševalci na AC morali oskrbovati tudi otroke

DARS avtocesta nesreča gneča Saša Despot
Spet nesreča na primorski avtocesti, ki je ohromila promet. Naletelo kar deset vozil.

Po petkovem naletu vozil na primorski avtocesti, ki je povzročila več kot 20 kilometrov dolg zastoj, se zgodba v soboto ponavlja. Po poročanju PIC je prišlo do nesreče med Brezovico in Vrhniko v smeri Kopra. 

Kot poroča Uprava za zaščito in reševanje, je ob 10.40 na primorski avtocesti, za izvozom Brezovica v smeri proti Kopru, prišlo do naleta devetih osebnih vozil ter avtodoma. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Stara Vrhnika, ki so zavarovali kraj dogodka, opravili odklop akumulatorjev ter nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Gasilci so nudili pomoč pri odmiku poškodovanih vozil iz vozišča zaradi potreb ustvarjanja reševalnega pasu.

Reševalci NMP UKC Ljubljana so oskrbeli tri otroke ter štiri odrasle osebe. Vse osebe so bile lažje poškodovane ter prepeljane na pregled v UKC Ljubljana.

Avtocesta je bila na tem odseku v smeri Kopra nekaj časa zaprta, nastal je dolg zastoj. 

V petek pravi superzastoj 

Za petkovo prometno kataklizmo voznikov na primorki med Logatcem in Vrhniko sta bila razloga neprilagojena hitrost in prekratka varnostna razdalja, so ugotovili policisti. V treh ločenih nesrečah je nastradalo deset vozil, skupaj je nastalo za okoli 50 tisočakov škode. K sreči ni bilo ranjenih, je pa odstranjevanje posledic trajalo več ur.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • Žurnalček 22:45 14.september 2019.

    Kaj se je zgodilo ? Standard ! Eden je začel prehitevati kamione na način , kot da vozi po navadni cesti in zapeljal na prehitevalni s 100km/h . Tu se pa vozi s 130-140 in karamba je tu !

  • Igor Jurše 22:31 14.september 2019.

    Pomagalo bi če bi vedeli kaj se je res zgodilo,tole z neprilagojeno hitrostjo je postalo povsem destruktivno,v praksi pa vemo da se ne da več voziti niti znotraj omejitev in tudi danes dvomim da se je sredi dopoldneva v soboto ...prikaži več na polni avtocesti pojavil norec in povzročil razdejanje.Sem prepričan da je bil udeležen kakšen Janez,ki ga ne zanima kaj se dogaja okrog njega.

  • d5c59a004381a06e940742983a02874805881f84 14:58 14.september 2019.

    Nekateri sploh več ne upoštevajo varnostne razdalje in omejitev. Če voziš normalno na cesti izpadeš kot bedak. Bistvo je, da je premalo kontrol in prenizke kazni.