Nov dom za razvoj čebelarstva

Foto: Žurnal24 (Foto: Nada Černič Cvetanovski)
Škofja Loka. Čebelarji postavili nov dom, s katerim želijo okrepiti dejavnost in pritegniti mlade.
Oglej si celoten članek

Čebelarstvo. Prihodnjo soboto bodo v Brodeh odprli nov čebelarski dom. Z njim bi radi vzbudili zanimanje za čebelarstvo in pridobili nove člane, je pojasnil predsednik Čebelarskega društva Škofja Loka Marjan Novak. “Čebelarska dejavnost je bila dolgo zapostavljena, njena prepoznavnost pa premajhna. Zanimanje za mlade čebelarje je upadalo,” je našteval.

Do 30 ton medu
V Škofji Loki je dobrih sto čebelarjev; nekaj jih je iz drugih občin, večina pa je Ločanov. Imajo okoli 150 stacionarnih čebelnjakov in 12 prevoznih enot. Novak ocenjuje, da imajo skupaj več kot dva tisoč gospodarnih panjev in 200 rezervnih družin, na leto pa pridelajo do 30 ton medu.

V domu bodo organizirali strokovna izobraževanja, uredili pa so tudi predstavitveni prostor za pridelke. Vsako leto pričakujejo tudi do 40 skupin šolskih otrok. Dom je v glavnem dokončan in opremljen. Dobili so tudi zeleno luč za postavitev čebelnjaka z desetimi panji. “S tem bomo imeli dobre temelje za razvoj,” je prepričan Novak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.